Színes burgonyák

Színes burgonya

A lila burgonya mostanában kezd egyre szélesebb körben terjedni Magyarországon is, de azért vannak akik még mindig kissé gyanakodva néznek rá.

Nem kell elrettentsen a fura színe, vásároljunk nyugodtan belőle, hiszen nagyon egészséges.

Eredetileg Peruból és Bolíviából származik, a térségben a mai napig rendszeresen termesztik.

Felhasználását tekintve hasonlóan kell eljárni mint a nálunk elterjedt fehér burgonyával. A lilás színért a céklában, szederben is fellelhető antocián nevű antioxidáns felel, melynek fontos szerepe van a káros ultraibolya sugarak által létrehozott szabad gyökök elleni védekezésben.

Fontos megjegyezni, hogy a lila burgonya nem génmanipulált, hanem természetes fajta.

A lila krumplinak több fajtája létezik

Az oldalon is van több érdekes fajta, amik folyamatosan bővülnek. Jelenleg több mint 25 féle különböző burgonyafajta kerül értékesítésre.

További érdekességek / Fogyassza bátran, mert jót tesz az egészségének!

A lila burgonya, a megszokott fehér-, és piros krumplikkal ellentétben sokkal diétásabb, így azok is nyugodtan fogyaszthatják, akik fogyókúrázni szeretnének. Csökkenti a vérnyomást, és megszabadít a plusz kilóktól.

Ez a csodálatos zöldség erősíti az immunrendszert, elősegíti a zsírégetést, megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Egy kutatás alapján kimutatták, hogy azok a magas vérnyomással küzdő emberek, akik naponta kétszer (párolt, vagy főtt formában) lila burgonyát fogyasztottak, egy idő után sokkal kedvezőbb vérnyomási értékekről számolhattak be. Az is pozitív eredménynek számított, hogy bár látszólag sok krumplit fogyasztottak, mégsem gyarapodott a testsúlyuk. A lila burgonya antioxidáns tartalma miatt az egyik leghatékonyabb természetes vérnyomáscsökkentő.